TEC IT

arc
cross
Gepubliceerd op: 08/04/2019

Is consultancy wel iets voor mij?
(Leestijd: 4 minuten)

Ik hou van routine en structuur!

Niet bij ons! Wat is een consultant eigenlijk? Als consultant ben je in feite de ster van het veld. De klant zit met een probleem: ze hebben onvoldoende resources om aan het project te werken, ze hebben niet de juiste expertise in huis, … Daar ben jij dan!

Als consultant zal je worden uitgestuurd naar onze klanten, voor projecten van korte of lange termijn. Binnen de IT wereld mag je toch rekenen dat een project 1 à 2 jaar duurt. Zit het project erop? Geen probleem, op naar de volgende uitdaging!

Ik blijf toch liever binnen mijn comfort zone.

Comfort? There is no growing in the comfort zone! Sorry, we zijn liever eerlijk: als consultant kom je telkens in een andere omgeving, andere IT technologieën, andere wetten en spelregels. En dat is altijd weer een beetje aanpassen.

Maar hey, take a look on the bright sight: zonder te veranderen van werkgever, kun je moeiteloos veranderen van job. Telkens nieuwe ervaringen opdoen, groeien in expertise, … Ideaal als starter!

Ik ga dat niet kunnen.

Alle begin is moeilijk, en iedereen maakt fouten. Maar samen met onze klanten bouwen we aan lange termijn relaties. Dit betekent ook dat onze klanten openstaan voor jonge, enthousiaste schoolverlaters. Hier krijg je de ruimte om te ontwikkelen en te evolueren. Dan verwachten we wel dat je initiatief toont, kansen neemt om bij te leren, vragen stelt, met een open blik naar het project kijkt en alle informatie opneemt die voorhanden is.

We’ ve got your back. We zorgen ervoor dat je voldoende ondersteuning en opleiding krijgt. Onze HR Coordinator komt heel regelmatig (in het begin is dat elke maand, daarna per kwartaal) langs voor opvolg- en coachingsgesprekken. Loopt iets fout, zit je met iets, moet iets bijgestuurd worden? Dan bespreken we dat openlijk met de klant en zoeken we een oplossing!